Morodalsfestivalen 2013

MORODALSFESTIVALEN er en musikkfestival for utviklingshemmede og alle som liker moro.

Lørdag 15. juni 2013 arrangeres Morodalsfestivalen for 5. året på rad i Nord-Odal – en times kjøring nord for Oslo. Portene åpnes kl. 11.00.

Vi har i år følgende artister: Elisabeth «Bettan» Andreassen og Alexander Rybak, Sputnik, Spilloppgjengen med Kai Robert Johannesen, Vidar Lethos Half Man Band, hardrockbandet Legacy of The Beginning og bluesbandet «United by Music» med utviklingshemmede fra Amsterdam i Nederland. I tillegg spiller Nord-Odal Hornmusikk oppmarsj, fanfare og konsert i pausen. Dette er kanskje den mest varierte og spenstige artistrekke vi har hatt.

Den offisielle åpningen foretas Olav Grimdalen Jr. fra Tangerudbakken og forbundsleder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede, Jens Petter Gitlesen.

Vi har til nå allerede hatt grupper med utviklingshemmede festivaldeltakere fra Hedmark, Oppland, Akershus, Oslo, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark og Nordland. Det vil si utviklingshemmede festivaldeltakere fra 9 fylker. I fjor hadde vi til og med en gruppe fra Sunne i Sverige, så da drister vi oss til å kalle oss en internasjonal festival. I år vet vi også at det er noen fra Danmark som har planer om å besøke oss.

Vi legger vekt på omvendt integrering, slik at festivalen blir en møteplass som skaper inkludering, dialog og økt kunnskap, og der folk med og uten utviklingshemmede kan dele gleden ved gode musikkopplevelser.

Alt arbeid med festivalen er frivillig innsats.

Morodalsfestivalen er et kraftverk av positiv energi og livsglede, som alle bør unne seg selv å oppleve. Se bilder og lenker på vår hjemmeside, blant annet til et innslag i «Norge Rundt» Nrk1 fra 2012, og følg også med på vår facebookside: