Nok en flott og lærerik Landskonferansen for Down Syndrom ble i år avholdt på Fornebu den 7 – 9 april.
Som alltid med flere parallelle foredrag som omhandler Småbarn, Skolebarn og Ungdom/Voksen.

Det var ca. 660 mennesker som deltok på årets landskonferanse, av disse ca. 33 utstillere som viste frem siste nytt innen bøker, apper, og forskjellige lære og hjelpemidler + mye mer.

Faglig ansvarlig arrangør av konferansen var Oslo Universitetssykehus og i samarbeid med NNDS, Ups&Downs Bærum og Ups&Downs Oslo.
Over seksti personer med ulik faglig og personlig erfaring holdt innlegg under landskonferansen.

Landskonferansen er det viktigste forum for læring etter at barnet har fylt 3 år og oppover. Mange opplever at etter denne alder forsvinner det meste av opplæringen, og det selv om barnet og personene ikke slutter å vokse. Under landskonferansen får både foreldre og fagpersoner mulighet for faglig påfyll. Her får de informasjon om det siste innen forskning på forskjellige temaer som skole, helse, barnehage, jobb, språk/kommunikasjons utvikling og mye, mye mer. Det er blir også delt erfaringer og forskning i flere ulike temaer fra flere land.

Foreldre og fagfolk får også utvekslet nyttig og viktig erfaring og treffe andre i samme situasjon.

Landskonferansen 2016 ble åpnet av Torshov Skolekorps, etterfulgt av blant annet Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog og flere andre. Se hele programmet her, og mer om de forskjellige foredragsholderne. Oversikt over presentasjonene vil bli publisert på nettsidene http://old.nnds.no når den enkelte foredragsholdere har gitt sin tillatelse til dette, og så snart disse er tilgjengelig.

WP_20160407_09_59_12_Pro

 

Fra innledningsforedraget med seiler Bjørnar Erikstad, «Motvind er til for å seiles i» som deler sin historie om hvordan en kan møte tøffe utfordringer og klare å tilpasse seg det mest utrolige.
Som han selv sier, født med korte armer på ryggen og korte bein, men ingen problemer, kun utfordringer.

WP_20160407_12_30_37_Pro

 

Kristian Bogen og foredraget «Skole, vennskap og annerledeshet». Her deler han egne erfaringer fra skole og oppveksten med sin datter, og utfordringer og fordommene de har møtt med.

WP_20160407_16_47_26_Pro

 

I tillegg er Siw Klemetsen Trangereid, fra Statped, og fra foredraget «Apper og dinger – nyttige digitale verktøy eller en blindvei?».

WP_20160408_12_19_58_Pro

 

Konferansen ble avsluttet av ungdommene som fortalte hva de hadde opplevd og lært på Landskonferansen, samt fremføring av det dansenummer de hadde innøvd på kun 3 dager.
Fantastisk flott gjeng og mange gode talent.

WP_20160409_13_11_56_Pro

 

Samtidig med Landskonferansen ble det forut åpnet en fotoutstilling på Rådhusplassen i Oslo, den 4 april av Bjørn Wad, som har fått navnet «Family Portrait».
Denne fotoutstillingen viser et mangfold av personer med Down Syndrom og deres familier i hverdagen og er en utrolig flott utstilling og mange utrolig flotte bilder.
Les mer om utstillingen og vi anbefaler alle som har mulighet å ta turen å se på disse flotte bildene.

Fotoutstillingen varer fra 4 – 18 april.

WP_20160408_14_06_07_Pro