DOKUMENTARFILM OM BARN MED DOWNS SYNDROM

«Prosjekt Et nytt liv» presenterer dokumentarfilm om å få et barn med Downs syndrom.

Filmen er til salgs på Et nytt liv sine hjemmesider http://www.downs.no/

Filmen «Et nytt liv» handler om de første leveårene til barn med Downs syndrom.[/one_half_last]

Dette er en realistisk og lærerik introduksjon til de gleder og utfordringer det vil si å få et barn med Downs. Filmen setter søkelys på hva som skjer i møtene mellom foreldre til barn med spesielle behov og fagpersoner de da trenger å være i kontakt med. Målet med denne filmen er å samle detaljkunnskap og informasjon på et sted, som igjen kan bidra til en bedre hverdag for familier som har et barn med Downs syndrom.

Filmen Et nytt liv gir nybakte foreldre en enkel informasjon om det å få et barn med Downs syndrom. Skal gi dem en oversikt, som kan bidra til å senke skuldrene og tenke at dette skal gå bra! Vi håper også på at filmen vil bli brukt av fagfolk, helsepersonell og andre interesserte.

«Prosjekt Et nytt liv» har samarbeidet med HABU, (Habiliteringstjenesten for barn og unge, Haukeland universitetssykehus) og NFU, (Norsk Forbund for Utviklingshemmede) om denne filmen.

 

Jeg kan.., Jeg vil.., Slipp oss til…

 [one_half_last]Norsk Nettverk For Down Syndrom har i år laget en reklamefilm hvor vi ønsker å sette fokus på ressursene personer med Down Syndrom også har.

Dette er personer som både «Kan og Vil» og bør derfor også få muligheten til å slippe til. Filmen er laget for at vi ønsker foreningen nå skal bli mer synlig og komme mer frem i lyset i forbindelse med at vi ønsker å få etablert et Infosenter i Norge om Down Syndrom. [/one_half_last]

 

Kortfilmen «Uro»

 [one_half_last]»URO» er en sang som kom ut i 1994, utgitt av Anne Grete Preus, på albumet Millimeter. Mona Moe i monamoe produksjon har laget en diktversjon av sangen.

Teksten i sangen handler om å komme seg ut, oppsøke nye ting, bryte ut av det faste og trygge. Og bekymringer om at alt går i samme takt. Produsenten ønsker med filmen å vise at vi alle har samme drømmene i livet, uansett hvem vi er.

I rollen har hun valgt å bruke Marianne, som er en dyktig og utrolig fotogen skuespiller. Hun har erfaring fra teater og tv, og hun har jobbet sammen med produsenten i 4 år i Empo-TV.

Bilder fra produksjonen.

[/one_half_last]

 

Detektiv Downs

[one_half_last]Robert Bogerud (28) har eget detektivbyrå. Med trenchcoat og Bogart-hatt er Robert klar – alt han trenger er en sak. Men ingen har troen på Robert. Selv faren hans, som er politietterforsker, avfeier hele detektivopplegget. Det er ikke lett å være Robert – landets eneste privatdetektiv med Downs syndrom.

Men så en morgen dukker en mystisk kvinne opp på Roberts kontor. Skøytelegenden Olav Stjernen er forsvunnet, og familien frykter det verste. I virkeligheten har de desperat behov for en inkompetent detektiv, for å berolige Olav Stjernens senile og styrtrike mor. Robert er perfekt til jobben.

Familien Stjernens mørklagte mysterium er langt farligere enn man kunne ane. Med livet som innsats og en følelsesbasert arbeidsmetode forsøker Robert å trenge til bunns i saken. Da hans far endelig trer inn for å hjelpe viser det seg at Roberts store hjerte er det viktigste i jakten på sannheten. Og at han slett ikke er så dum som alle trodde.
[/one_half_last]

 

[one_half_last]Intervju med Rune Larsson 60 år.

[/one_half_last]

 

[one_half_last]Christian ”Kotten” Kottelin jobbar på ICA Kvantum i Sollefteå. I starten arbeidet han kun noen få timer, men nå jobber han regelmessig 6 timer om dagen. Han har utnevnt seg selv til sjef over brus og mineralvann.

[/one_half_last]